Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Význam húb v ľudskej výžive
Senčáková, Iveta
Houby jsou již odpradávna pro lidi zdrojem potravy a léčivých prostředků, významnou součástí mnoha technologických procesů v potravinářském průmyslu ale i původci omamných a toxických účinků. Tato bakalářská práce popisuje základní charakteristické znaky hub a zastoupení jejich nutričně významných živin. Blíže se věnuje zdraví prospěšným látkám, které mohou pozitivně ovlivnit kvalitu života konzumenta nebo mohou zastupovat důležitou roli při prevenci mnoha onemocnění. Zároveň stanoví jejich význam a působení v lidském organismu. Na druhé straně poukazuje na toxické látky, které mohou ohrožovat zdraví a život člověka a představovat riziko spojené s jejich krátkodobým nebo dlouhodobým příjmem.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.